Tukholman vinkit

7.12.2015
Iris Ojalammi
Pahimmista kiireistä on nyt selvitty ja ruotsin –kurssin virkamieskoe ja kirjallinen tentti on takanapäin, joten mikä onkaan parempaa, kuin vältellä seuraavaan tenttiin lukemista ja kirjoittaa Tukholman reissusta! Kokonaisuudessaan reissu oli aivan mahtava ja voisin jopa harkita Ruotsiin muuttoa!! Kävimme mm. vierailulla kosmetiikkaa myyvän eleven.se – yrityksen toimistolla ja estenomi Virve Väyrynen esitteli yrityksen sekä kertoi, kuinka oli päässyt harjoittelun kautta töihin yritykseen ja kuinka ruotsalainen työkulttuuri on lämminhenkistä ja vastaanottavaista. Miksipä sitä ei itsekin voisi kokeilla ruotsalaistuvansa joksikin aikaa, kun kerta on jo suomenruotsalainen poikaystäväkin!?

Olimme varanneet huoneiston vähän kauempaa Tukholman keskustasta, mutta julkinen liikenne kulki niin hyvin, etten kokenut sitä ongelmaksi. Pyörimmekin Tukholmaa ristiin rastiin ja päällimmäisinä jäivät mieleeni seuraavat paikat, joihin haluaisin mennä vielä uudestaan käymään:

Ravintolat

Pyttirian kök & bar, Kungsgatan. Paikallisten suosima paikka josta saa maukkaan lounaan kohtuu hintaan. Hinta-laatu suhde on kohdillaan ja palvelu oli nopeaa ja ruuan hintaan kuului hyvä salaattipöytä. Ennen puolta kahtatoista ruuista alennusta 10%.

Linguini, Frejgatan 48. Pieni Italialainen pastaravintola keskustan tuntumassa, josta saa loistavaa palvelua ja kunnollista pastaa. Ravintolassa on jonoa jopa keskellä viikkoa, joten sieltä kannattaa varata pöytä jos haluaa päästä syömään kello kuuden jälkeen. Palvelu oli tosiaankin ensiluokkaista ja seurueellemme tuotiin yksi ylimääräinen pasta annos, sillä tarjoilija tuli kertomaan, että yksi annoksista oli ollut kymmenen prosenttia pienempi kuin muiden (kukaan meistä ei siis ollut huomannut asiaa).

 

Salong Betong, Tro, Hopp & Kaffe. Kahvila Arlandan lentokentällä, josta sain elämäni parhaimman korvapuustin (oli kyllä muuten kalliskin). En usko että kukaan osaa tehdä parempia pullia ja jos osaa, haluan tulla koemaistamaan.

 

Shoppailu

&Other Stories. Uusi suosikki vaatekauppani. Liike näytti ulospäin todella kalliilta, mutta uskaltauduttuamme astua sisään, huomasimme että sieltä saa tyylikkäitä ja laadukkaita vaatteita kohtuu hintaan. Omaksi mielikuvakseni jäi ”parempi Zara”. Isona plussana liikkeessä myytävä kosmetiikka, joka oli ihanan yksinkertaista, mutta samalla niin houkuttelevaa.. Miksei tätä liikettä ole Suomessa?

Vanha kaupunki. Vaikka oli synkkää ja sateista, vanhakaupunki hurmasi silti. Pieniä kauppoja, joista löytyy kaikkea makeisista vaatteisiin sekä loistavia ruokapaikkoja. Pyörähdimme myös joulutorilla, jossa oli pieniä kojuja täynnä käsitöitä ja herkkuja.

Södermalm. Lähellä kaupunkia oleva alue, joka muistuttaa vähän Helsingin Punavuorta. Pieniä herttaisia kauppoja ja hauskoja kahviloita. Tänne aion tulla uudestaan paremmalla ajalla ja ehkä kesäaika olisi otollisempaa aikaa nauttia alueen tunnelmasta.

Sephora. Tarvitseeko tästä sanoa sen enempää. Liikaa ihanaa kosmetiikkaa, loistavia esillepanoja. Täältä ei voi lähteä tyhjin käsin.

 

Asuminen

Apart Direct, Hammarbysjöstad. Hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta oleva huoneisto, hyvän oloisella alueella. Näkymät huoneistosta eivät ole päätä huimaavia, mutta vierestä pääsee mahtaville lenkkipoluilla, joista kyllä löytyy kauniita maisemia, sekä ulkokuntosali. Huoneet olivat siistit ja  hinta oli edullinen.

 

2 Comments. Leave new

Kivasti oot kirjottanut Tukholma tärpit.. Other Stories, byää toivottavasti joku lentokentän työntekijä otti kuorinnan käyttöön

Vastaa

Ainiin, se jäi sinne.. Noh, hyvä syy tehdä uusi reissu Tukholmaan ostamaan uusi!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *