Acadermia, Allt för hälsan ja Fitness -messut vs. I love me -messut

1.12.2015
Iris Ojalammi

Valitettavasti ennakko-oletukseni Ruotsin messuista eivät täyttyneet, vaan olin melko pettynyt niiden tarjontaan. Kauneuspuolen osuus oli huomattavasti pienempi kuin Suomen I love me- messujen osuus ja näytteilleasettajat eivät olleet onnistuneet saamaan pisteistään yhtä houkuttelevia, verrattuna Suomen messuihin. Myös tuotetarjonta oli melko vähäistä ja mukaani lähtikin vain yksi joululahjaostos ja muutamia näytetuotteita. Acadermia messuilla ei siis juurikaan ollut shoppailtavaa, vaan lähinnä se keskittyi esteettisen kirurgian näytteilleasettajiin, kosmetologipalveluihin sekä ammattihoitolasarjoihin. Itselleni ei messuista siis juuri jäänyt mitään käteen, mutta vaikkapa kauneushoitolan yrittäjä voisi hyötyä niistä.

Innostuin kuitenkin, kun messuilta löytyi Kosmetik –lehden piste ja aionkin tilata sen viimeistään Lontoon vaihtoni jälkeen. Lehti on sisällöltään huomattavasti mielenkiintoisempi estenomi-opiskelijan näkökulmasta, kuin monet suomalaiset naistenlehdet. Se sisältää paljon tietoa kosmetiikan raaka-aineista sekä laadukkaita artikkeleita liittyen eri aihe-alueisiin kosmetiikan parissa. Viimeisimmässä numerossa oli paljon tietoa esimerkiksi hajuvesistä ja niiden kehittelystä. Plussana Acadermia –messuilla oli ehdottomasti siellä olevat luennot. Muistaakseni vuosi sitten I love me messuilla ei tainnut löytyä ihan yhtä mielenkiintoista kuunneltavaa, mutta tämän vuoden messutarjontaan en osaa ottaa kantaa, kun en ehtinyt osallistumaan sinne.

Allt för hälsan –messut olivat jo huomattavasti laajemmat kuin Acadermia, mutta itse en ollut niin kiinnostunut ostamaan tuotteita sieltä, sillä esimerkiksi siellä olevat puhdistamon tuotteet löytyvät myös Suomen kaupoista. Fitness –messut olivat täynnä lisäravinteita ja proteiinipatukoita (sekä miehiä, joilta oli tainnut unohtunut muutamat jalkapäivät, jotka on korvattu penkki/hauis treenillä) ja itse en siellä niin viihtynyt. Sanoisin kuitenkin, että lisäravinteiden suurkuluttajille messut olisivat olleet taivas. Muutamia hauskoja näytteilleasettajia sieltä kuitenkin löytyi ja pisteitä joissa olisi päässyt itse treenaamaan. Oma messu vaatetukseni oli hieman väärä treenailuihin, joten crossfit-kokeilut ja joogatunnit jäivät odottamaan parempaan aikaa.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *