Anything that can go wrong, will go wrong

19.1.2016
Iris Ojalammi

Murphyn lakia noudattaen, niin kävi hiustenvärjäysoperaatiolleni, se meni pieleen.

Kaikki lähti siitä liikkeelle, että Suomessa ollessani olin ostanut jo ah niin ihanat ja täydelliset Wellan Illumina Colorin värit, joilla oli tarkoitus värjätä hiukset. Kummasti aika sitten ennen tänne Lontooseen lähtöä vierähti, joten värjäykset jäivät ja totesin ”kyllä mä pärjään sen Lontoon ajan värjäämättä hiuksia”. Nyt jälkeenpäin on hyvä olla viisas: jos olen värjännyt viimeiset kuusi vuotta noin kerran kuukaudessa hiukseni ja päätän olla värjäämättä niitä, lasketaan.. noin neljään viiteen kuukauteen (edellisestä värjäyksestä oli jo vierähtänyt pari kuukautta), kuinka todennäköisesti se tulee onnistumaan?

Kuten edeltä voi päätellä, tukkakriisi iski heti ensimmäisen viikon jälkeen. Mikä ei sinällään vielä ole ongelma sillä, täältä luokaltani löytyy kampaaja, joka lupasikin värjätä hiukseni. Tässä kohtaa kaikki siis hyvin, mutta koska viikonloppuna sain idean että haluan uuden tukan nyt enkä kohta, ei se auttanut kun käydä hakemassa kaupasta värit. Virhe. Olen kerran aiemmin värjännyt hiukseni kaupan värillä Prodigylla (itseasiassa lopputulos oli silloin odotetun lainen), mutta koska haaveissa oli nyt ihana viileänsävyinen vaaleanruskea tyviväri ja vaaleammat latvat, totesin, ettei heiltä sellaiseen valitettavasti löydy väriä joten päätin: valitsenpas kaupan väreistä värisarjan, josta en ole koskaan kuullutkaan (googlettelemalla sen löysin uutisen, kuinka joku on kuollut sen aiheuttamaan allergiseen reaktioon). Tässäkään vaiheessa hälytyskellot eivät soi ja ostin värin ja vaalennusjauheen, jolla saan tehtyä raitoja, sekä taittoa varten viileänvaalean sävyn.

 

Värjäysoperaatiossa ei sinällään tullut mitään ongelmaa (vaikka raitoja onkin itselleen hieman haastavaa tehdä), eikä väreistä aiheutunut minkäänlaisia allergisia reaktioita ja hiuksetkaan eivät tippuneet, joten loppu hyvin kaikki hyvin siltä osin. Mutta värin lopputulos ei ollut kyllä lähelläkään sitä mitä etsin. Tyviväri jäi asteen puolitoista liian vaaleaksi edellisestä väristä ja kylmää sävyä se ei ollut nähnytkään ja vaalennusjauhetta en voi kehua kaikkein tehokkaimmaksi versioksi; osa raidoista jäi melko oransseiksi taitonkin jälkeen (onneksi ne eivät kovin selkeästi näy, mutta pilkunviilaajana silti harmittaa). Vaikka lopputulos ei ole mitenkään huono (lähinnä vain ei toivottu), ensi kerralla tiedän paremmin ja taidan pysyä niissä ammattilaisille tarkoitetuissa värisarjoissa, silloin ainakin tiedän mitä voin väreiltä odottaa.

P.S. Ne kampaajaystävät, jotka lukevat tätä, varautukaa että teidän palveluita tarvitaan kun palaan Suomeen. 

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *