Kuinka käyttää kolme päivää tehokkaasti Pariisissa- Day 1

27.1.2016
Iris Ojalammi

Ystäväni Milja on vaihdossa nyt Pariisissa, joten päätin lähteä viikonlopuksi sinne. Olimme sopineet hänen kanssaan että näemme Pariisin juna-asemalla ”isojen taulujen” alla, mutta jos emme löydä toisiamme, soitan hänelle. Hetken siellä pyörittyäni selvisi, ettei Pariisin juna-asemalla ole samanlaisia ”isoja tauluja” kuin esimerkiksi Helsingin rautatieasemalla, joten totesin että paras soittaa Miljalle, että löydämme toisemme. Hups, tässä vaiheessa tajuan, että minulla ei ole Miljan Pariisin numeroa, eikä myöskään nettiä puhelimessa.. Epätoivo meinasi iskeä, mutta päätin että katselen ympärilleni, josko löytäisin hänet. Onneksi Milja oli pysähtynyt kuuntelemaan pianon soittoa (mikä on muuten ihana idea Pariisin ja Lontoon juna-asemilla; siellä on pianot, joita kuka tahansa voi mennä soittamaan) ja hänen kuvatessaan sitä, satuin juuri kävelemään hänen luokseen!

Miljan asunto oli aivan juna-aseman lähettyvillä, muutaman pysäkin päässä metrolla (ja Moulin Rougen vieressä), joten heitimme reppuni sinne ja lähdimme kiertämään heti Pariisia.

Moulin Rouge
Sacré-Cœur
Riemukaaren portaat
Näkymät Riemukaarelta

 

Notre-Dame

Sacré-Cœurilla oli jumalanpalvelus käynnissä kun kävimme siellä, samoin myös Notre-Damella. Kirkkojen lisäksi ehdimme käymään myös Riemukaarella ja omasta mielestäni parhaimmat näkymät Pariisista ovatkin sieltä, eikä esimerkiksi Eiffel-tornista. Kun saimme kierroksen päätökseen, päätimme käydä vielä Latinalaisessa korttelissa syömässä, sillä sieltä saattaa saada oikeinkin hyvän alku-, pää-, ja jälkiruuan vain kymmenellä eurolla. Ensimmäisenä päivän ravintolavalinta ei ollut paras mahdollinen, mutta vimeisenä päivänä kun kävimme uudestaan toisessa ravintolassa, oli se oikein onnistunut valinta.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen päivä tuli käytettyä tehokkaasti hyödyksi ja vaikken pidäkään erityisemmin tavallisten turistinähtävyyksien kiertämisestä, jostain syystä Pariisin nähtävyydet eivät tuntuneet samanlaiselta pakkopullalta kuin monessa muussa paikkaa. Jotain siinä Pariisin tunnelmassa vain on, joka saa ihmisen hyvälle tuulelle ja nauttimaan näkemästään. Lisäksi kaupungissa kiertämistä tietysti helpotti se, että Milja on asunut siellä jo tammikuusta asti, joten metroilla kulkeminen sujui helposti. Jos haluatte käydä lukemassa hänen arjestaan Pariisissa ja ihailemassa kauniita kuvia, käykää kurkkaamassa hänen blogiaan 151 days in Paris!

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *