Kuinka käyttää kolme päivää tehokkaasti Pariisissa – Day 2

27.1.2016
Iris Ojalammi

Toisena päivänä lähdimme käymään Louvren puistossa, sillä eräs valokuvaaja oli pyytänyt ystävääni kuvattavaksi omaa projektiaan varten. Päivä oli pilvinen, mutta valokuvien ottamiseen valoitus oli ilmeisesti juurikin sopiva, sillä vilaukselta kun näin kuvia mitä hän oli ottanut, näyttivät ne upeilta! Itsekin nappasin kuvan kun Miljaa kuvattiin ja pyysin häntä ottamaan myös minusta kuvia Seinen rannalla.

 

Kuvailujen jälkeen menimme Louvreen ja siellä aika kului kuin siivillä. Priorisoimme mitkä teokset haluamme nähdä ja mitkä jätämme suosiolla
väliin ja halusin ehdottomasti nähdä Sarkofageja, Mona Lisan sekä
Afroditen veistoksen, mutta niiden ohella tuli tietysti nähtyä myös
paljon muita upeita teoksia. Kiersimmekin siis vain murto-osan näyttelyistä ja silti vietimme siellä noin kaksi ja puoli tuntia. Oma Pariisin nähtävyys suosikkini onkin Louvre ja seuraavalla kerralla sinne mentäessä aion varmasti käyttää koko päivän kiertäessä siellä.

 

The Winged Victory of Samothrace

Sisäänpääsy Louvreen on ilmainen nuorille Euroopan kansalaisille ja rakennus itsessään on jo niin upea ilmestys, että vaikkei taiteesta olisikaan kiinnostunut kannattaa se mennä katsomaan vaikka vain rakennuksen takia. Sisällä Louvressa oli paljon taiteilijoita, jotka piirsivät teoksia siellä, mutta muuten sunnuntai päivä sattui olemaan melko rauhallinen kiertää ja Mona Lisan edessäkään ei ollut aivan kauheaa ryysistä. Louvren kierroksen jälkeen suuntasimme Miljan asunnolle takaisin ja loppuillan käytimme Netflixin ja take-away -ruuan parissa, sillä Louvren kiertely otti omille voimilleni flunssan takia, enkä olisi enää illalla jaksanut lähteä mihinkään. (Se siis siitä tehokkasta Pariisin kiertelystä, mutta täytyy sanoa että kuunnellessa kuvassa näkyvästä vanhasta radiosta ranskankielistä musiikkia, ei tunnelma olisi paljon ranskalaisemmaksi voinut muuttua, joten päivä oli oikein onnistunut vaikka jäimmekin illaksi kotiin)

 

Miljan asunnon ikkunat sisäpihalta

 

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *