Luomivärin, poskipunan ja puuterin valmistus

1.3.2016
Iris Ojalammi
Viikonloppuna oli niin paljon ohjelmaa, että perjantain labratunnista kirjoittelu jäi tälle viikolle. Viimeisenä aiheena meillä oli täällä luomivärien, poskipunan ja puuterin valmistusta. Valmistus oli yksinkertaista, mutta tällä kertaa vähän hidasta. Valmistukseen kuului prosessi, jossa valmis puuteri puristettiin kokoon tietyllä paineella, ja laitteita, jolla tämä puristus tapahtui oli vain yksi. Voitte kuvitella että 21 ihmistä tekemässä jokainen vähintään kolme eri tuotetta yhdellä laitteella, ei ole kaikista tehokkain tuotantotapa.

Luomivärin ja poskipunan valmistus tapahtui kolmessa vaiheessa. Ensin pigmentit, talkki ja säilöntäaineet jauhettiin kahvimyllyssä (luitte oikein, pigmenttien pilkkomiseen voi käyttää kahvipavuille tarkoitettua myllyä), jonka jälkeen siihen lisättiin sidosaine ja jauhamista jatkettiin niin että seos oli tasakoosteinen. Lopuksi lisättiin vielä helmiäispigmentit ja sekoitettiin varovaisesti. Valmis seos puristettiin kokoon sille tarkoitetulla laitteella, jonka nimeä en pysty nyt millään muistamaan. Puuteri valmistettiin muuten ihan samalla tavalla, mutta siihen ei lisätty viimeisessä vaiheessa ollenkaan helmiäistä, sillä tuotteena se ei olisi kovin käytännöllinen..!

Puuterin valmistusta kahvimyllyssä

Valmis kivipuuteri

Pigmenttejä meillä oli hieman rajoitetusti käytössä tuotteisiin, joten luomiväristä päädyimme valmistamaan tummanviolettiin taittavan mustan ja poskipunaan valikoitui melko oranssi sävy. Nappasin myös muutamalta luokkalaiseltani ylimääräisiä luomiväriseoksia mukaani ja kuvassa näkyvät irtoluomivärit ovat siis puristamatta jäänyttä materiaalia, jotka voisi tosin puristaa lisäämällä tuotteeseen alkoholia ja painamalla sen vaikka kolikon avulla kasaan ja antaa alkoholin haihtua tuotteesta.

Valmiit tuotteet

Lopputunnista meille jäi kaikesta huolimatta aikaa ja kokeilimmekin valmistaa vielä huulikiillon puolivalmiista materiaaleista. Kuvassa näkyvään Versageeliin (mineraaliöljyä ja erilaisia polymeereja) sekoitettiin pigmenttejä sekä helmiäistä ja tuote oli valmis! Valitsemani pigmentit huulikiillossa näyttivät ihanilta purkissa, mutta levittäessä iholle totesin, että taisi lipsahtaa hieman liikaa helmiäistä mukaan.

Yläpuolella oma huulikiiltoni ja alapuolella yhden luokkalaiseni tekemä, vähemmän kimalteleva versio!

2 Comments. Leave new

Mä oon aina ihan innoissaan näitä sun labra postauksista.
Tuoteet, näytti kuvissa aiankin hyviltä, ehkä siinä huulikillossa oli vähän liikaa pigmenttiä ;D

Vastaa

Labra tunnit on kyllä ollut parhaita tunteja täällä Lontoossa! Ehkä huulikiilloillekkin löytyy käyttöä, jossain meikkiprojektissa jonka taas keksin!

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *