Lifestyle bloggaajien kirjahaaste

8.3.2016
Iris Ojalammi

Huomasin viikko sitten Avec Ave -blogissa kirjahaasteen ja innostuin! En ole ehtinyt pitkiin aikoihin lukemaan kunnolla muita kuin kouluun liittyviä kirjoja, sillä muut asiat ovat tuntuneet viime aikoina menneen lukemisen edelle. Nyt kuitenkin ollessani täällä Lontoossa, minulla on ollut enemmän vapaa-aikaa ja olenkin ehtinyt aloittaa kirjan jos toisenkin. Päätinkin napata Aven blogista haasteen ja vältellä tenttiin lukemista kirjoittelemalla kirjoista, kätevää, eikö? 

Denyse Beaulieu, The Perfume Lover

Kirja jota luen juuri nyt:

Donna Leon, By Its Cover

En ole koskaan erityisemmin välittänyt dekkareista (lukuunottamatta Agatha Christietä) mutta tämä kirja oli yllätys. Tässä ei mässäillä väkivallalla eikä se ole niin jännittävä että siitä menettäisi yöunensa. Jonkun mielestä tämä voi kuulostaa tylsän kirjan kuvailulta, mutta kaikkea muuta. Leon kirjoittaa mielenkiintoisesti ja vaikka tarina ei etenekään hurjaa vauhtia, on sitä miellyttävä lukea eteenpäin. Luen kirjaa englanniksi ja tämä taitaakin olla ensimmäinen vieraalla kielellä luettu kirja, mutta lukeminen kulkee silti sujuvasti.

Kirja josta pidin lapsena:

Näitä on aivan liian paljon! Ehkä tähän voisin kuitenkin mainita muutaman, jotka ovat erityisesti jääneet mieleen; Harry Potter-sarjan kirjat, Narnian tarinat sekä Ronja Ryövärintytär. Luin pienenä aivan valtavasti kirjoja ja usein valvoinkin yömyöhään nenä kirjassa ja saatoin lukea kokonaisen kirjan päivässä. Olisi hauskaa, jos olisin merkannut ylös kaikki lukemani kirjat, näin jälkeenpäin voisi ihmetellä, kuinka olikaan aikaa lukea ne kaikki.

Kirja joka jäi kesken:

Näitä taas on sitten vähemmän, kokonaista kaksi kappaletta, mutta kummankaan nimeä en muista. Yleensä luenkin siis aloittamani kirjat loppuun, mutta nämä kaksi ovat jääneet lukematta eri syistä. Toinen kirja oli englanninkielinen ja muutama vuosi takaperin oli huomattavasti vaikeampaa lukea englanninkielistä tekstiä, joten lukeminen tyssäsi siihen. Toinen kirja joka on jäänyt kesken taisi olla joskus yläasteen aikoihin ja sen lukeminen jäi siihen, että totesin kirjailijan kuvailevan aivan liian tarkasti tapahtumia ja jopa tyynynpäällisen kuvailuun saatettiin käyttää sivullinen.

Kirja joka teki vaikutuksen:

Agatha Christie, Eikä yksikään pelastunut

Yleensä rakastan yllätyksellisiä loppuja vain elokuvissa, mutta tämä teki kirjoissa poikkeuksen! Suu auki luin tätä tarinaa ja loppuratkaisu todellakin pääsi yllättämään hyvällä tavalla. Toki tämän lukemisesta on tainnut kulua jo kymmenen vuotta, joten ehkä silläkin oli osuutta asiaan kirjan vaikuttavuudella. Muita vaikuttavia kirjoja ovat olleet mm. Anne Frankin päiväkirja sekä lapsuus ajoiltani tietysti edellä mainittu Harry Potter.

Kirja johon palaan uudelleen:

Tällaisia tapauksia ei ole tullut vielä vastaan. En useinkaan ole lukenut kirjaa toistamiseen, enkä tiedä mistä se johtuu. Ehkä seuraava haaste onkin palata johonkin lukemistani kirjoista ja aloittaa lukeminen alusta.

Kirja jonka haluaisin seuraavaksi lukea:

Denyse Beaulieu, The Perfume Lover

Sain tämän lainaksi täällä Lontoossa kämppikseltäni, mutta en ole ehtinyt aloittamaan sen lukemista vielä koulukiireiden ja edellisen kirjan ollessa kesken. Toivottavasti saan aloitettua tämän, sillä jo kannen vaaleanpunainen värikin houkuttelee minua lukemaan sen!

Yleensä en heittele haasteita eteenpäin, mutta nyt luulen että Milja voisit innostua kirjoittelemaan lukemistasi kirjoista?! Ja uusia kirjavinkkejä otan tietysti mielelläni vastaan kaikilta!

3 Comments. Leave new

Haha, oot oikeassa tykkään tästä haasteesta. Mutta mulla voi mennä pari päivää, että saan vastattua siihen. Itsellä taas on vähän toisinpäin, että täällä ei tullut luettua niin paljoa kirjoja.
Tykkäsin sun kirjavalinnoista ja sulla on kiva tapa kirjoittaa blogia!

Vastaa

Ihanaa, odotan innolla sun postausta, sitten kun ehdit sen kirjoitella!

Vastaa

[…] Viimeksi kirjoittelin neljä vuotta sitten kirjoista blogini puolelle ja silloin aiheena oli Lifestyle bloggaajan kirjahaaste. Käykääpäs lukaisemassa siis se jos haluatte lukea kirjoista, jotka jäivät minulta kesken, […]

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *