Harry Potter studio

18.3.2016
Iris Ojalammi

Nyt heti alkuun kehotan niitä, jotka eivät voi sietää Harry Potterin ihmeellistä maailmaa lopettamaan lukemisen. Muutama viikko takaperin ystäväni Hanna oli käymässä luonani täällä Lontoossa ja olimme ostaneet liput naurettavan kalliiseen hintaan Harry Potter studioille. Olimme hieman myöhässä liikkeellä lippujen oston kanssa, joten studion omilta sivuilta ei lippuja enää saanut ja ostimmekin ne sitten Evan Evans matkanjärjestäjiltä ja hinta oli huomattavasti kalliimpi siellä, vaikka toki lippuihin kuului kuljetus paikan päälle.

Hogwarts

Hinnasta huolimatta olin jo päättänyt että maksoi mitä maksoi, sinne on päästävä, sillä olin haaveillut sinne menosta niin kauan kuin sain kuulla että paikka on olemassa. Studiokierrokseen oli varattu aikaa kolme tuntia, mikä riitti juuri ja juuri sen kiertämiseen, mutta helposti siellä olisi saanut kulumaan koko päivän. Kolme tuntia menikin kuin siivillä ja haltioituneina kiertelimme kuvia räpsien eri kuvauspaikkoja ja puolessa välissä ehdimme myös hörppäämään kermakaljaa studion kahvilassa. Täytyy myöntää että olo oli kuin pikkutytöllä ja hymy herkässä koko päivän ajan. Jos olisin päässyt pienenä studiolle, olisin varmasti kinunnut äidiltäni kaiken mahdollisen siellä olevasta lahjatavara myymälästä, mutta nyt vaikka mieli tekikin, totesin että en taida tehdä mitään lajitteluhatulla tai taikasauvalla.. Sen sijaan päätin ostaa Bertie Bottin joka maun rakeita ja illalla sitten maistelin onnellisena oksennuksen ja korvavaikun makuisia karkkeja. Yök.

Berie Botts Every Flavour Beans

Kaikista mielenkiintoisinta studioilla oli ehdottomasti erikoistehosteet ja näyttelijöiden maskeeraukset. Esillä olikin kaikkien näyttelijöiden peruukit ja pitkä rivi kääpiöiden maskeja ja muita olentoja, joita elokuvissa näkyy. Kuvia kertyikin puhelimeen varmaan useampi sata päivän aikana, mutta muutaman sieltä joukosta päätin laittaa tänne blogin puolelle:

The Chamber of Secrets Door
Dolores Jane Umbridge’s Office

Gryffindor Boys’ Dormitory
Werewolf
Dobby
Aragog
Weysley’s Wizard Wheezes

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *