Lontoon kosmetiikka shoppailu

12.6.2016
Iris Ojalammi

Vaihdostani on kulunut jo pitkä aika, mutta olin kuitenkin ehtinyt sen aikana aloittaa postauksen Lontoon kosmetiikkamyymälöistä ja päätin sen julkaista näin sunnuntai-illan kunniaksi! Kosmetiikkaahan minulta löytyy kaapit väärällään, mutta koskaan sitä ei mukamas ole tarpeeksi ja sen takia varmasti päädyin myös Lontoon reissulta ostamaan kosmetiikkavarastooni lisää täydennystä. Lontoosta löytyy vaikka kuinka paljon meikkejä, joita Suomesta ei ole, mutta seuraavat liikkeet jäivät päällimmäisenä mieleeni:

Kiko Milano oli aivan kouluni läheisyydessä Oxford Circuksella. Kauppa näyttää ulospäin melko tyyriiltä, mutta astuttaessa sisään huomaan, että ulospäin kovin tyylikkään näköinen kosmetiikka onkin oikeastaan todella edullista. Kuvailisin tuotteita ehkä Make Up Storen/ M.A.C:in halpisversioina, ainakin designin perusteella. Mukaani kaupasta lähti kaksi luomiväriä ja hintaa niille taisi euroissa tulla noin seitsemän euroa, ei paha. Kaiken lisäksi pakkaukset ovat äärimmäisen kevyitä, niissä ei ole käytetty turhaa pakkausmateriaalia, näitä mahtuu useampikin meikkipussiin. Pigmentit tuntuivat melko hyviltä, mutta itse kun olen ihastunut Grimaksen luomiväreihin, ei pysyvyyttä voi kuitenkaan niihin verrata, eikä myöskään uusiin suosikkeihini NYX:in luomiväreihin. Löytyypä sarjalta myös ihanan kevyt, mutta kuitenkin peittävä meikkivoidekin, jonka nimeä en enää muista, mutta sävy oli Golden Rose!

kiko

Sally’s Beauty. Tänne eksyin tukkakriisini jälkeen, kun olin jo saanut ei toivotun lopputuloksen aikaan kaupan väreillä. Kaupassa myydään ammattilaisille tarkoitettuja värejä ja tuotteita, mutta käsittääkseni liikkeestä saa kuka tahansa asioida, mutta vain ammattilaiset saavat hinnoista alennuksia. Kaupassa ei sinällään siis ollut mitään uutta ja ihmeellistä, sillä Suomesta löytyy myös paljon kampaamotukkuja jotka ovat tulleet tutuiksi, mutta oli mukava löytää myös täältä sellainen ja hakea tällä kertaa juuri ne värit hiusten värjäykseen, jotka halusinkin.

Illamasqua. Tästä merkistä en ollut aiemmin edes kuullutkaan, mutta saavuttuani Lontooseen ja puhuessani kosmetiikasta, jokainen mainitsi Illamasquan syvään huokaisten ja haaveillen heidän tuotteistaan. Jopa luokallani oleva ainoa poika. Päätin siis, että tämä merkki on tutustumisen arvoinen ja kävin katsomassa, josko löytäisin täältä vastaavan luomiväripaletin kuin NARSin Kuala Lumpur, mutta haaveeksi jäi. Lähdin lopulta kaupasta tyhjin käsin vaikka tuotteet olivatkin upeissa pakkauksissa, jotka houkuttelivat ostamaan niitä.

illamasqua

illamasqua1

Beauty MART. Ennen kuin olin ehtinyt edes vierailemaan koko liikkeessä, saimme koululle vieraaksi Beauty MARTin perustajan Millie Kendallin, joka oli ihanan valovoimainen, insipiroiva ja energinen nainen. Yrityksen ideana on tarjota ylitsepursuavassa kosmetiikan maailmassa juuri ne parhaat tuotteet asiakkailleen. Yrityksen slogani kuuluukin: ”it’s all about iconic and edited beauty”. Liike löytyi muistaakseni Top Shopin yhteydestä sitten loppuviimeksi, vaikka olin ympäri Lontoota lähtenyt sitä metsästämään ja päätynyt BOXPARK:in pop-up kaukkakeskukseen sitä etsiessä. Viimeisenä Lontoo-iltanani katsoin haikeasti Top Shopin suljettujen ovien takana, ja totesin että ehkä ensi kerralla sitten.

Harrods Salon de Parfums. Tänne pääsin käymään vasta aivan vaihtoni viimemetreillä ja lähdimme tänne yhdessä Lontoon kämppikseni Caritan kanssa. Paikka sijaitsee Harrodsin ylimmässä kerroksessa ja kiitin itseäni että olin laittanut korkokengät jalkaani sinne mentäessä. Paikka oli sanoinkuvaamattoman upea. Parhaiten mieleeni jäi CHANEL:in pisteen miespuolinen myyjä, joka kertoi rauhallisella ja hiljaisella äänellä parfyymeistä meille pitkiä tarinoita, kuinka ne olivat syntyneet ja mikä tarina niiden takana oli. Täältä en yksinkertaisesti raaskinut ostaa mitään, vaikka Guerlainin Insolence hajuveden olisikin saanut sieltä uniikissa, vain Harrodsin Salon de Parfum:ista saatavassa pakkauksessa.

harrods2

Liberty. Aivan Oxford Streetin lähettyvillä oleva luksus tavaratalo, josta löytyy kaikkea muutakin kuin kosmetiikkaa. Itse kävin hakemassa täältä NARSin huulipunakynän (ihan niin kuin niitä huulipunia ei jo olisi tarpeeksi) ja samalla ihastelin kaupan muitakin osastoja. Täältä olisi kyllä löytäisi vaikka ja mitä ostettavaksi, varsinkin vaateosaston puolelta, jos vain on valmis käyttämään siihen rahaa. Kosmetiikka osaston puolelta löytyy ”tavallisten” merkkien lisäksi myös erikoisempia merkkejä. Täällä kannattaa ehdottomasti käydä jo ihan visuaalisen puolen takia; kaikki on laitettu niin kauniisti esille.

Tilt, professional make up ei tullut kadulla vastaan, vaan etsin omia projektejani varten valkoista kasvomaalia ja satuin löytämään liikkeen netistä. Tilt sijaitsee ah niin ihanassa Camden Townissa, jota on kyllä vaikea kuvailla; Pariisilaista tunnelmaa rock-hengellä..? Ehkä kuvaus osuu melko kauaksi siitä, mutta ihana paikka joka tapauksessa. Liike oli hieman haastavaa löytää, se sijaitsee Camden Marketin laidalla toisessa kävelykerroksessa. Sieltä mukaani lähti turkoosi Sugarpill luomiväri, joka voittaa pigmenteissään jo Grimaksenkin tuotteet, Tsekkiläistä alkuperää oleva peitevoide, Ben Nyen varjostuspaletti ja mainitsemaani projektia varten myös muutama tuote. Tämä onkin liike johon kannattaa poiketa, jos haluaa hyviä ammattimeikkejä edulliseen hintaan.

tilt

Bootsista ja Superdrugista en sen tarkemmin mainitse, sillä niitä löytyy joka kulmalta ja niihin ei voi olla Lontoossa törmäämättä. Niistäkin tuli paljon tuotteita ostettua, mm. matkafööni, jonka sitten jouduin lähtiessäni jättämään lukuisten muiden tavaroiden ohella Lontooseen, sillä laukkuuni ei enää yksinkertaisesti mahtunut mitään.

Vielä viimeisenä mainittakoon Whole food’s joka ei varsinaisesti sovi kyllä tähän kategoriaan, sillä kyseessähän on luomuruokaa ja elintarvikkeita myyvä kauppa, mutta löytyy heidän valikoimistaan myös melko laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa. Kävin pyörähtämässä liikkeen yläkerrassa ja ostin mm. JĀSÖN:in kasvoputsarin itselleni ja suosittelenkin Whole Food’s:issa poikkeamista vähintäänkin ihanan ruokakaupan vuoksi!

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *