Thaimaa – Krabi

12.4.2018
Iris Ojalammi

phi phi

Marraskuun harmaina iltoina sitä monesti kaipaa johonkin lämpöiseen ja niin kävi myös edellis marraskuussa. Matka aurinkoisempiin ja ennen kaikkea lämpöisempiin maisemiin tulikin varattua nopeammin kuin ehdin kissaa sanoa. Tammi – ja helmikuun vaihteen vietin siis Thaimaan Krabilla Ao Nangin rannoilla loikoillen. En ollut aiemmin ollut kovinkaan innostunut lähtemään Thaimaahan, liekö siihen ristiriitaiset kokemukset joita olin ystäviltäni kuullut, mutta tältä lomalta kaipasin ennen kaikkea lämpöä ja aurinkoa, joten päätin antaa Thaimaalle mahdollisuuden. Matkalla riittikin lämpöä, vaikka etukäteen kauhistelinkin, kun koko kahdeksi viikkoa oli luvattu sadetta. Onneksi sateesta ei ollut tietoakaan kuin ainoastaan kahtena päivänä ja muuten aurinko porotti lähes täydeltä taivaalta.

thaimaathaimaaphi phithaimaaKokemuksena Thaimaa oli hyvin ristiriitainen. Olin odottanut vehreää ja puhdasta luontoa jotka ympäröivät kultaisia temppeleitä. Noin hieman liioitellusti. Mutta todellakin, kun Thaimaan kuvia selaa Googlen hakutuloksista, eivät ne tietystikään vastaa koko todellisuutta. Ao Nang on pienehkö kylä, joka on täynnä ravintoloita ja putiikkeja rantakadun varrella. Ruoka Thaimaassa on erinomaista ja matkamuistot edullisia. Lähestulkoon jokaisesta putiikista löytyy samanlaista tavaraa, mutta saattaapa välistä löytyä jotain ostamisen arvoistakin! Ehkä parhaiten Thaimaata kuvaa (ainakin tämän reissun perusteella) alla oleva kuvapari joka on otettu tismalleen samasta kohtaa. Katsoessani eteenpäin näin kauniin rannan upeine kallioineen, mutta kääntäessäni katseeni vasemmalle ravintoloiden puoleen, odottaa hieman vähemmän seesteinen näkymä. thaimaa thaimaaao nangphu petrathaimaaao nangAnnan ehdottomasti Thaimaalle vielä toisen mahdollisuuden, mutta ehkä valitsen paikan johon matkustan siellä vielä huolellisemmin. Yksi upeimmista paikoista Thaimaan reissulla olikin Phi Phi saaret, joille haluan vielä mennä uudestaan. Mieltäni jäi myös kaihertamaan sukelluskurssit, joita oli tarjolla lähes joka kulmalla, mutta joihin en aikataulujen vuoksi ehtinyt osallistumaan.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *