Teneriffa – turistih**vetti vai jotain muuta?

20.12.2019
Iris Ojalammi

Reissu Kanarialle oli täydellinen pako harmaata marraskuuta varten ja hotellin olimme valinneet Kanarian ”pääkaupungista” Santa Cruzista, joka sijaintinsa vuoksi on usein hieman viileämpi sekä pilvisempi suurimman osan turisteista suosiman Americakseen verrattuna. Koska emme kuitenkaan halunneet majoittua keskellä pahinta turistivilinää, päädyimme Santa Cruziin tiedostaen että joutuisimme luultavasti ajelemaan sieltä myös muualle saarelle, jos haluaisimme nauttia pilvettömästä taivaasta. Americakseen en edelleen lähtisi majoittumaan tai viettämään aikaani muutamaa päivää pidemmäksi aikaa, mutta kokonaisuutena Teneriffa antoi paljon uutta ja olin positiivisen yllättynyt näin vuosien jälkeen. Hämmästyksekseni mitkään paikat eivät tosin tuntuneet tutuilta, vaikka yritin kävellä rantoja ja muistella lapsuuteni reissuja, mutta oletan että vuosien varrella saarella on tapahtunut hieman muutoksia ja rantabulevardeja on ehditty muuttamaan useaan otteeseen.

Auringon ja sinisen meren lisäksi parasta antia reissussa olivat:

1.Ihanat ravintolat joita löysimme useamman kappaleen Santa Cruzin keskustasta. Näistä voisin suositella esimerkiksi aasialaista fuusioravintola Jaxanaa, jossa sai suussasulavaa ruokaa ja sisustus oli viimeisen päälle mietitty.

2.Churrot! Oi miten hyvältä tuoreet churrot voivatkaan maistua pitkän päivän jälkeen. Jo melkein niiden takia kannattaa matkustaa Kanarialle.

3. Teide. Ylös asti emme ehtineet, sillä matkustelijoina jotka eivät suunnittele aikatauluja kovinkaan tarkasti, emme olleet huomanneet tarkistaa milloin kulku ylös huipulle asti sulkeutuu. Pääsin kuitenkin nappaamaan ihanat kuvat ennen auringonlaskua teidestä ja nauttimaan 3km korkeudella olevasta raikkaasta ilmasta. 

Teide tulivuori auringonlasku ja pilviä

4. Mascan kylä ja sinne johtava kapea vuoristotie (herkkävatsaisille matkapahoinvointilääkkeet mukaan!!) Jos turistih**vetti kauhistuttaa, kannattaa reissata Mascan kylään ja ajella saaren ympäri saaren pohjoispuolelta. Pieni kylä tosin saattaa olla turistikautena ruuhkaisempi, mutta matka sinne on kuitenkin sen arvoinen. Kapeaakin kapeammat tiet ovat niin uskomattoman kauniita että olisin toivonut voivani viettää täällä hieman enemmän aikaa. Jos haluaa saada upeimmat kuvat paikasta, kannattaa paikalle tähdätä auringonlaskun aikaan. 

Mascan kylä Teneriffalla auringonlaskussa

5. Aloe Vera farmi. Santa Cruzista kohti Americasta ajaessa löytyy Aloe Vera farmi, jossa pääsee tutustumaan kasvin käsittelyyn sekä tuotteisiin joita siitä valmistetaan. Vierailu on maksuton, mutta se kannattaa varata etukäteen.

Aloe Vera farmi Teneriffalla
Aloe Vera farmi Teneriffalla

Monessa luonnonkosmetiikkatuotteessa käytetään Aloe Veraa, joten oli hauska päästä näkemään kuinka kasvi käsitellään ja mitä kaikkea siitä valmistetaan. Pääsimme myös maistamaan kasvista tehtyä mehua sekä kasvin kukintoa. Olin kuvitellut kasvin maistuvan makealta (johtuen maistamistani Aloe Vera juomista joita kaupoissa myydään), mutta mehikasveihin kuuluva Aloe Vera maistuikin hyvin paljon sipulille!


6. Shoppailu. Löysin ihanan pienen vaateputiikin, kävellessäni Santa Cruzissa. Rêver shop sijaitsee Calle Perez Galdosilla.  Liikkeen omistaja ei puhu englantia, mutta saimme hyvin kommunikoitua elekielellä ja Google kääntäjän avulla! Vaatteita on muutamia kappaleita per tuote ja hinnat ovat hyvin kohtuulliset.

Turkoosi maisema

Yhteenvetona sanoisinkin siis että Teneriffa on ehdottomasti matkustamisen arvoinen paikka, mutta ei kannata jumahtaa yhteen paikkaan, vaan ajella ympäri saarta ja tutustua ihaniin pikkukyliin joita saarelta löytyy!

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *