DIY viherseinä

29.4.2020
Iris Ojalammi

Jo jonkin aikaa ollemme Markuksen kanssa pyöritelleet ideaa olohuoneen valkoisen seinän piristämisestä tapetilla. Vihersisustaminen, erilaiset viidakkoteemat ja viherseinät ovat olleet jo hetken muodissa ja valkoisen seinän tilalle olimme miettineet vaihtavamme jonkinlaisen viidakkoteemaan sopivan tapetin, sillä sisustuksessa meillä on vahvasti viidakkovibaa ja viherkasveja meiltä taitaa löytyä tällä hetkellä kotoa lähes 100 kappaletta. Nyt koronan antaessa hieman ylimääräistä aikaa toteuttaa projekteja, päätimme että nyt on aika toteuttaa seinän muodonmuutos.

Alkuperäisen idean lisäksi jalostimme ideaa pitemmälle ja päätimme lisätä seinälle myös viherkasveja. Viime lauantaina sitten suuntasimmekin Lanternaa kohti suunnitelman kera, ja mukaan tarttui heti ensimmäinen tapetti joka osui silmäämme sekä muutama hyllylevy seinälle tarkoitettuja kasveja varten, sekä laatikollinen uusia kasveja alati kasvavan viidakkomme jatkoksi.

Markuksen luonnostelema suunnitelma seinästä

Ensitöikseni mainittakoon että tapetointi oli helpompaa kuin ajattelin (toki Markus tästä isoimman työn teki tikkaitten päässä roikkuessaan), ja lopputuloksesta tulikin oikein hyvä. Tapetin kuviointi onneksi antaa myös jonkun verran anteeksi, jos siihen jää pieniä ryttyjä. Kuitutapetin /Non-wowen – tapetin kiinnittämiseen tarvittiin ainoastaan tapettiliimaa, tapetointiharja, tapetointilasta sekä tikkaat. Ja tietysti mattopuukko tai vastaava tapetin leikkaamista varten sekä viivotin.

Haastavuutta tapetointiin toi katon kaltevuus, mutta pienen matemaattisen pohdiskelun jälkeen tapetin reuna saatiin vastaamaan katon reunan kulmaa. Tapetointi aloitettiin levittämällä tapettiliimaa seinälle ja kiinnittämällä tapetti ylhäältä alaspäin, kokoajan tapetointilastalla tapettia vetäen, jotta tapetista tulisi mahdollisimman tasainen.

Lähtötilanne
Tarvikkeet tapetointiin

Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoituksena oli laittaa valkoiset puuhyllyt seinälle, joihin kasvit laitettaisiin ruukuissa, mutta meidän onneksemme Markus oli unohtanut ostaa valkoista maalia tarpeeksi seinähyllyjen maalausta varten. Lisäksi Lanternan kauppareissulla unohdimme myös toisen melko oleellisen asian, nimittäin purkit kukille. Maalia ja purkkeja lähdimme sitten sunnuntaina hakemaan Redistä ja kuin ihmeen kaupalla, sattui K -supermarketista löytymään lähes tismalleen samanlaiset lyhdyt kuin seinän eteen tulevat hyllyköt – jotka meiltä jo entuudestaan löytyi. Lyhdyistä sitten rakensimme (lue: Markus rakensi ja minä vähän autoin maalauksien suojaamisessa) seinälle suoraa laitettavat hyllyt, joihin kasvit istutettiin ja alkuperäiset hyllyköt jotka oli tarkoitus tulla seinälle, siirrettiin partsille. Koska uusi vihernurkkaus on melko varjoinen ja kattoikkunoiden valo ei osu sinne, lisäsimme seinälle myös muutamat LED -kasvivalot tuomaan lisävaloa kasveille.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *