Mistä luonnonkosmetiikan huulikiilto on tehty?

27.5.2020
Iris Ojalammi

Huulikiillon suurkuluttajana yksi huulikiiltotuubi ei kovin pitkään käytössäni kestä, niinpä suosikkini Juice Beautyn huulikiillon loputtua muutama päivä sitten päätin suunnata Ruohonjuureen metsästämään uutta edullista luonnonkosmetiikan huulikiiltoa sen tilalle. Kriteerinä tällä kertaa oli hinta, tuoksu ja noh ainesosat, jotka eivät kuivattaisi huuliani koppuraksi. Kovasti alle 20€ huulikiiltoja ei luonnonkosmetiikan valikoiman puolelta tunnu löytyvän, mutta onneksi Ruohonjuuren valikoimasta löytyi Lily Lolon huulikiilto sävyssä English Rose, joka oli hyvin lähellä sitä sävyä mitä olinkin etsimässä. Harmillisesti Ruohonjuuresta ei löytynyt himoitsemaani Scandalips sävyä, ja sen kokeilu jää siis odottamaan seuraavaan kertaan.

Mutta itse asiaan – eli mitä ainesosia tarvitaan luonnonkosmetiikan huulikiillon valmistamiseen? Alla löytyy listattuna Lily Lolon huulikiillon ainesosaluettelo sekä avattuna raaka-aineiden tarkoitus tuotteessa.

Ricinus Communis Seed Oil (Risiiniöljy – ihoa hoitava ainesosa. Tiesittekö muuten että risiiniöljyn sanotaan kasvattavan myös ripsiä?!)

Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides (Auringonkukkaöljystä johdettu ihoa hoitava ainesosa, joka myös kosteuttaa huulia ja antaa kiiltoa.)

Sorbitan Olivate (Sorbitolin ja oliviiöljyn esteri, joka toimii tuotteessa emulgoivana ainesosana.)

Cera Alba (Mehiläisvaha – ihoa pehmittävä aine sekä kalvon muodostava aine.)

Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaöljy – ihoa hoitava ainesosa.)

Mica (Mica inci nimen alle kuuluu joukko erilaisia silikaatti mineraaleja, joita käytetään kosmetiikassa tuomaan väriä ja kiiltoa tuotteeseen.)

Aroma (Tuoksu/maku ainesosa.)

Copernicia Cerifera Cera (Karnaubavaha – ihoa hoitava ainesosa.)

Candelilla Cera (Kandelillavaha – ihoa pehmittävä aine. Tämä ainesosa sopii hyvin myös korvaamaan vegaanisissa tuotteissa mehiläisvahaa.)

Tocopherol (E-vitamiini – antioksidantti ja ihoa hoitava ainesosa.)

-[+/- CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDE), CI 77492 (IRON OXIDE), CI 75470 (CARMINE), CI 77742 (MANGANESE VIOLET)] (Lista erilaisia väriaineita joita tuotteessa saattaa olla.)

Tämän incin avaamisen perusteella ja muutaman päivän käyttökokemuksen perusteella Lily Lolon huulikiilto menee jatkoon. Tuotteessa on hyvä koostumus ja huulet tuntuvat super kosteutetuilta käytön jälkeen – ja huulikiilto myös pysyy yllättävän hyvin huulilla. Seuraavana projektina voisikin olla yrittää itse tehdä luonnonkosmetiikan huulikiilto!

P.s. teille jotka ovat kiinnostuneet kosmetiikan valmistuksesta, tsekatkaa muutaman vuoden takainen postaukseni huulipunien valmistuksesta.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *