DIY deodorantti

13.6.2020
Iris Ojalammi

Kun luottodeodoranttini Lovefreshilta alkoi näyttämään viikko sitten siltä että viimeisiä viedään, päätin tarttua tuumasta toimeen ja kokeilla tehdä itse luonnonkosmetiikan deodorantin. Paljastettakoon jo etukäteen, että deodorantti on super simppeli tehdä, eli vaikka et olisikaan kosmetiikan kemian asiantuntija, onnistuu deodorantin tekeminen aivan varmasti!

DIY deodorantin tekemistä varten tarvitset:

 • Kulhoja
 • Raaka-aineet
 • Keittiövaaka tms
 • Spatula sekoitukseen
 • Lusikoita raaka-aineiden ottamiseen pusseista
 • Deodoranttihylsyn/purkin johon laittaa valmis tuote
 • Kaksi kattilaa (pienempi ja isompi)

Omat raaka-aineeni tilasin Limepopin valikoimasta ja muutaman kävin ostamassa Ruohonjuuresta. Oma reseptini DIY deodorantin tekoon on seuraavanlainen:

A-osa

 • Kookosöljyä 30g
 • Kaakaovoita 20g
 • Mehiläisvahaa 20g

B-osa

 • Arrowjuurijauhetta 24g
 • Ruokasoodaa 20g
 • Kaoliinisavea 2g
 • Sinkkioksidia 2g

C-osa

 • Eteeristä öljyä 1g (tai noin 10 pisaraa)

Yksinkertaisuudessaan deodorantti valmistuu seuraavasti:

1) Punnitse kaikki A-osan ainesosat ja laita pienempään kattillaan. Punnitse B-osan ainesosat erilliseen kulhoon.

2) Ota isompi kattila ja täytä siitä noin yksi kolmasosa vedellä. Aseta pienempi kattila jossa A-osan aineosat ovat isomman sisälle ja laita kattila levylle ja levy päälle. Veden alkaessa lämpiämään alimmassa kattilassa öljyt ja vahat alkavat sulaa pienemmässä kattilassa. Levyn lämpötilaa voi laskea niin että vesi ei juuri enää kiehu.

3) A-osan vahojen ja öljyjen sulaessa kokonaan, kaada B-osa A-osan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Seos jähmettyy melko nopeasti, joten kannattaa tehdä sekoitus lämpimässä vesihauteessa. Lisää eteerinen öljy.

4) Kaada seos pakkaukseen, josta haluat deodoranttia käyttää ja anna jäähtyä – halutessaan deodorantin voi laittaa vaikkapa jääkaappiin hetkeksi, jolloin tuote jähmettyy nopeammin. Tällä ohjeella tuotetta riitti yhteen deodoranttihylsyyn sekä pieneen purkkiin, jonka voi ottaa vaikkapa reissuun mukaan.

Lopputuloksena on helposti levittyvä DIY deodorantti ja toimivuudeltaan vähintään yhtä hyvä kuin Lovefreshin deodorantti, ja teen varmasti myös uudemman erän tällä reseptillä!

Loppuun mainittakoon, että kyseessähän on siis deodorantti, EI antiperspirantti eli tuote ei estä hikoilua! Itse useamman vuoden luonnonkosmetiikan deodoranttia käyttäneenä voin lämmöllä suositella kokeilemaan luonnollista deodoranttia – on nimittäin ihan normaalia hikoilla, mutta mukavaa kun tuoksuu kuitenkin fressiltä!

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *