4 + 1 hyvää syytä matkustaa vain käsimatkatavaroilla

23.6.2020
Iris Ojalammi

Kuinka moni on tehnyt viikon reissun vain käsimatkatavarat mukanaan? Entä kahden?


Viikko sitten maanantaina starttasimme kuukauden reissumme Portugaliin suuntana Villa Secret Spot mukanani ainoastaan käsimatkatavarat (vedettävä laukku ja pienehkö reppu). Koronan vuoksi Lufthansa oli tosin harmillisesti rajoittanut käsimatkatavaroiden määrää matkustamossa joka selvisi meille vasta kentällä ja cabiniin sai viedä ainoastaan toisen näistä – toinen laukku päätyi siis ruumaan laitettavaksi (ilmaiseksi tosin). Varsinaisesti muuten matkatavaroiden sijainnilla ei ole väliä, mutta muutamasta syystä matkustan mieluummin vain käsimatkatavaroiden kanssa:


1) matkustus paikasta a paikkaan b on vaivatonta pienemmän tavaramäärän kanssa kun ei raahaa koko omaisuuttaan mukanaan.
2) laukkuja ei tarvitse jäädä odottelemaan kohteessa.
3) reissubudjetissa säästää useamman kympin matkustamalla pelkillä käsimatkatavaroilla. 
4) ei tarvitse stressata saapuuko matkatavarat perille vai ei
.
+1 ekologisuus – vähemmän tavaraa, vähemmän painoa koneeseen= vähemmän kerosiinia


Pisimmillään olen tehnyt kolmen viikon reissun pelkillä käsimatkatavaroilta ja silloin ei tuntunut mitään puuttuvan matkasta – olen huomannut että iso osa asioista joita tarvitsee jo muutaman yön reissulle ovat ne tärkeimmät myös pidemmillä reissuilla. Tietysti vaatteiden määrä kasvaa mitä pidemmäksi reissu muotoutuu, mutta perusasiat on aina samat!


Meidän kohdalla tilannetta ja pakkaamista helpottaa myös mahdollisuus pestä pyykkiä pesukoneessa paikan päällä -mutta oikeastaan, näinhän yleensä on monessakin paikassa, jos pesukonetta ei majoituksesta löydy, pystyy pesulapalveluita myös ostamaan useimmiten lähistöltä! No, mitä käsimatkatavaroihin sitten saa mahtumaan?

 • 4 paria kenkiä
 • 7 mekkoa/haalaria
 • 6 yläosaa
 • 4 alaosaa
 • alusvaatteet ja sukat
 • 2 bikinit
 • mini kynsiuuni ja lakat siihen
 • ripsien ja kulmien värjäyssetti
 • ihonhoito ja meikit (tässä vaiheessa täytyi lainata Markuksen kosmetiikkalitraa ja pakata muutama aurinkovoide hänen pussiinsa – kaikki muu reissussa on melko helposti pakattavissa käsimatkatavaroihin, mutta kosmetiikan mahduttaminen yhteen litraan on aina haaste itselleni) 
 • laturi
 • läppäri
 • korut
 • 2 kirjaa
 • bambupuikot ja langat
 • kamera ja objektiivi 
 • laturi


Näillä tavaroilla selviytyy helposti kuukaudesta, ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, reissuun on aina pakattava yhdet villasukat oli kyseessä sitten Bali, Portugali tai Pohjoisnapa – ja ne löytyvät repusta päällimmäisenä, valmiina vedettäväkai jalkaan jo heti lentokoneessa.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *