5 x kirjavinkkiä loppuvuodelle

6.10.2020
Iris Ojalammi

Kirjoitin jo kesällä tätä kirjavinkki listaani, mutta jutun julkaiseminen jostain syystä jäi – nyt kun illat alkavat hämärtymään ja viilenemään niin mikäs onkaan parempi aika kaivella esille villasukat (ihan kuin ne eivät olisi olleet jo käytössä läpi vuoden..) ja hyvä kirja. Suurimman osan kirjoista joita luen, oikeastaan kuuntelen Storytelin kautta. Mutta muutamia kirjoista olen myös aidosti lukenut paperisina versioina silloin kuin aikaa riittää istahtaa alas kirjan ääreen.

Alunalkaen olin hyvin skeptinen äänikirjoja kohtaan, sillä olen pienenä lukutoukkana pitänyt ainoastaan fyysisten kirjojen lukemista oikeana tapana lukea kirjoja. Mutta jokin äänikirja sovelluksien mainoksista onnistui kertomaan äänikirjojen kuuntelemiselle tarpeeksi hyvät perusteet ja mainos sai jopa minut ylipuhuttua äänikirjojen maailmaan. Ajatuksena mainoksessa oli se, että lukemaan on opittu suhteessa tarinankerrontaan vähemmän aikaa sitten kun taas tarinoita on kerrottu aina. Niinpä oikeastaan tarinan kuunteleminen tuntuu oikeastaan aidommalta tavalta nauttia kirjasta.

Vaikka edelleen upottaudun mieluiten oikean paperikirjan pariin, huomaan yhä useammin kuuntelevani äänikirjoja matkalla treeneihin, kauppaan tai kävellessä koiran kanssa ulkona. Alla siis omat vinkkini kirjoista jotka kannattaa laittaa lukulistalle, jos niitä ei ole vielä ehtinyt lukea – tai kuunnella.

5 x kirjavinkkiä

1. Bliss – peittoa tulehdus, elä ja voi paremmin – Maria Borelius

Tämä on yksi tämänhetken ”selfhelp” suosikkikirjoistani ja mitä todennäköisimmin aion myös ostaa kirjan paperisen version. Kirja sisältää nimittäin paljon tietoa, johon haluaisi pläräillä takaisin lukujen lomassa, lisätä merkintöjä sivujen reunaan – ja ottaa talteen kirjan loistavat reseptit.. Ja tämä on yksi miinuksista joita äänikirjalla on haastavampi tehdä. Jos etsit hyvää selfhelp kirjaa, jonka vinkit on hyvin myös perusteltuja, suosittelen ottamaan tämön kirjan seuraavaksi lukulistalle.

2. Naiset joita ajattelen öisin -Mia Kankimäki

Waaaau mikä kirja! Voisin jättää oikeastaan arvostelun tähän, mutta avattakoon hieman. Jos itse kirjoittaisin kirjan, toivoisin että se olisi juuri tällainen. Historiaa, vahvoja naisesikuvia ja matkustelua. Voiko kirjalta oikeastaan toivoa enempää? Tämä on täydellinen kirja matkalle, tai sitten kotisohvalle jos potee matkakuumetta.

3. Uusia lukuja ja onnellisia loppuja – Jenny Colgan

Ihanaa hömppää! Joskus jos ei oikeastaan tee mieli ottaa elämää kovin vakavasti ja haluaa kevyempää luettavaa ja sattuu rakastamaan kirjoja, voi Jenny Colganin Uusia lukuja ja onnellisia loppuja olla juuri oikea valinta. Kirja ei missään nimessä ole parhaita lukemiani kirjoja, mutta tosiaan aivan varmasti kuitenkin lukemisen arvoinen. Kerronta on sujuvaa ja kirjan päähenkilöiden elämät tuntuvat ihanan helpoilta – eli kirja juuri sellaiseen hetkeen kun haluaa unohtaa omat murheensa.

4. Kissani Jugoslavia – Pajtim Statovci

Tästä minulla ei ole oikeastaan kovinkaan selkeää sanottavaa. Mielenkiintoisia henkilöhahmoja, värikäs tarina joka käsittelee useita eri ilmiöitä. Kirja antaa ajateltavaa ja pitää jännityksessä.

5. Alkemisti -Paulo Coelho

Voih, tämä on kirja joka jokaisen tulisi lukea – ja sen on varmasti hyvin moni sanonut lukiessaan kirjan. Kaunis sadunomainen tarina joka on myös samalla selfhelp kirja – jonka vuoksi se myös herättää toisissa suurta inhoa ja toiset taas rakastavat kirjaa.

Kuva: Unsplash

+1 Napoli -sarja Elena Ferrante

Tämä oli tämän vuoden koukuttavimpia kirjoja/kirjasarjoja. Kirjasarjassa on neljä osaa, joista viimeisin on minulla vielä loppusuoralla. Napoli – sarja kertoo ystävyydestä ja elämästä ja on samalla loistava ajan kuvaus sotien jälkeisestä Napolista. Vaikka kirjan tapahtumat sijoittuvatkin kymmenien vuosien taakse, on moniin tapahtumiin helppo samaistua yhä tänä päivänä ja tietyt asiat kirjassa muistuttavat siitä että vaikka maailma on muuttunut monilta osin, tietyt asiat pysyvät lähes muuttumattomina.

Tällä hetkellä kuuntelussa minulla on useampi kirja, mutta otan aina ilolla vastaan kirjavinkkejä vastaan – kertokaa siis minulle omat suosikkinne! Viimeksi kirjoittelin neljä vuotta sitten kirjoista blogini puolelle ja silloin aiheena oli Lifestyle bloggaajan kirjahaaste. Käykääpäs lukaisemassa siis se jos haluatte lukea kirjoista, jotka jäivät minulta kesken, joita silloin luin ja joihin palaan aina uudelleen!

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *