DIY huulivoide

11.2.2022
Iris Ojalammi

Huulirasvan superkuluttaja innostuin ennen joulua tekemään pieniä joululahjoja läheisille, ja tilailin Limepopista tarvittavat ainesosat ja purkit DIY huulivoidetta varten.

Itse tehty huulivoide on helppo tehdä, ja siihen riittää vain muutama ainesosa, eikä aikaa itse tuotteen valmistukseenkaan mene kovin kauaa. Tämän DIY huulirasvan valmistamiseen käytin seuraavia raaka-aineita:

  • Kookosöljy 35g
  • Mehiläisvaha 10g
  • Kaakaovoi 8g
  • Tyrniöljy 3,6g
  • Piparminttu eteerinen öljy 0,09g
  • Kardemumma eteerinen öljy 0,15g

Raaka-aineiden lisäksi valmistamiseen tarvitsee vaa’an, kulhoja jossa raaka-aineet voi sulattaa liedellä sekä esimerkiksi silikonilastan, jolla sekoittaa massa.

Valitsin perinteisten huulirasvareseptissä olevien raaka-aineiden lisäksi hoitavuutta tuomaan runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja sisältävän tyrniöljyn, ja tuoksuiksi valitsin mausteiset piparmintun ja kardemumman.

Punnitsin kaikki raaka-aineet (paitsi eteeriset öljyt) lasikippoon (lämpöä kestävä), laitoin lasikipon vesihauteeseen kattilaan (kannattaa pitää levy suht pienellä, jotta öljyjen ja vahojen joukkoon ei pääse kiehuvaa vettä) ja odotin että vahat ja kasvivoit sulivat nestemäiseksi.

Kun kaikki raaka-aineet olivat sulaneet, otin sekoituksen pois kattilasta ja annoin jäähtyä hetkisen ja lisäsin eteeriset öljyt ja sekoitin. Lopuksi kaadoin valmiin huulivoidemassan metallisiin kippoihin, ja annoin niiden jäähtyä.

No comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *